كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض
المقادير
الطريقة
المقادير
- كيلو كبدة ضانى
- عدد 3 كلاوى
- عدد 2 قلب
- 2فلفل اخضر رومى او حامى
- رأس ثوم مفصصة ومفرومة
- ملح و فلفل و كمون
- ربع كوب زيت
الطريقة
- يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات
- ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة
- ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها
- وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي
- وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضر
- ثم يقلب كله مع بعض
- ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا
- ويقدم مع طبق من الارز الابيض
- وبعد ما تستوى تسيبى فيها شوية صوص
- تستوى والماء بتاعها ينشف تقلبيها فى السمنة اللى معاها فى الحلة .